Leeftijd zetten van tattoo of piercen

Wij van Tattoo en Piercingstudio The Rising BastArts plaatsen tattoos vanaf 16 jaar MET toestemming van een wettelijke vertegenwoordiger en zonder toestemming vanaf 18 jaar.
Wij weten dat het volgens de WET eerder mag maar wij vinden dit persoonlijk niet verantwoord om bij een kind van 12 jaar een tattoo te plaatsen of de ouders dit nu willen of niet wij doen dit NIET! Dit zijn ONZE huisregels en wij vragen deze dan ook te respecteren, wij zullen hier dus ook niet verder voor in discussie gaan en vragen je vriendelijk op zoek te gaan naar een andere shop als je onder de 16 bent. Uiteraard heten we je van harte welkom wanneer je 16 jaar bent.

Bij het plaatsen van een tattoo bij iemand onder de 18 is het ook ten alle tijden afhankelijk om wat voor soort tattoo het gaat, wij zullen bv bij iemand van 16 geen naam van een vriendinnetje gaan plaatsen of een zichtbare tattoo.
Wij zullen ten alle tijden het recht behouden om iemand te weigeren bij twijfels!

Zichtbare Tattoo’s

Onder zichtbare tattoos verstaan wij tattoos op de handen, nek of het gelaat deze plaatsen wij alleen onder hoge uitzonderingen ongeacht de Leeftijd. Als voorbeeld: u komt bij ons binnen en u wilt direct een tattoo in uw nek of gezicht laten zetten dan zullen wij dit weigeren omdat wij dit niet verstandig vinden of u nu op het kantoor werkt of op de bouw.
Wij plaatsen alleen tattoos op de handen wanneer u verder geen andere plek meer heeft, dus heeft u een mooie tattoo op uw schouderblad en 1 op de bovenarm en wilt u nu direct overgaan naar uw handen dan zullen wij dit NIET doen.

Leeftijd Piercen

Jongeren vanaf 16 jaar mogen zelf bepalen of ze een piercing nemen. Bij jongere kinderen zijn piercings alleen toegestaan onder bepaalde voorwaarden.

Bij kinderen onder de 12 jaar is het niet toegestaan om een piercing te zetten, met uitzondering van een piercing in de oorlel. Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar mag alleen een piercing gezet worden als de wettelijk vertegenwoordiger aanwezig is.

Hierop zijn twee uitzonderingen. Het is bij jongeren tot 16 jaar verboden om:
een tepelpiercing aan te brengen
een piercing aan de geslachtsdelen aan te brengen
Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf beslissen over het nemen van een piercing.

(bron veilig piercen overheid)

Oorgaatjes laten piercen bij kinderen

Niet schrikken hoor. Wij zullen je kind van een jaartje of 6, niet naar huis sturen met een neuspiercing of een tongpiercing. Ik heb het over de oorlellen. Dit word tot de dag van vandaag nog steeds geschoten, terwijl dit officieel niet meer toegestaan is! Maar ook willen wij dit heel graag verminderen omdat het schadelijk is, en zeer slecht voor het oor van het kind.

Wel moet ik dit erbij zeggen. Wij zullen niet alle kinderen piercen. Hiermee bedoel ik de kinderen onder 6 jaar. Wij weten dat een kind van 6 jaar zelf nog niet de beslissing kan maken of zij hun oorlellen gepiercet willen hebben. Wij raden aan dat jij zelf als ouder er goed erover nadenkt of jij dit zou willen bij je kind. Mocht je er niet 100% zeker over zijn raden wij je aan nog een aantal jaar te wachten en ook het er zo goed mogelijk met je kind het erover te hebben. Zodat zij zullen begrijpen wat en hoe.

Bij ons naar binnen lopen, zal voor jou en je kind misschien wel wat enger zijn, dan wanneer je bij de lokale juwelier binnen loopt. Wij zullen ten alle tijden jou en je kind tot rust stellen. Wij werken hygiënisch en alles dat wij gebruiken is steriel. Daarbij hebben onze piercers veel meer verstand van wat ze doen. Dit allemaal in tegenstelling met de lokale juwelier.

Heb je je kind als nog hun oorlellen laten schieten en is het uit de hand gelopen. Met name ontstekingen, vast groeien of uitgroeien. Zullen wij ook open staan je kind te helpen. De oorlel laten piercen kost aan een kant €20,- euro en aan beiden kanten €35,- euro.

Voor anderen vragen over dit onderwerp kan je die gerust stellen door ons te bellen.

De leeftijd grens voor het laten plaatsen van een tattoo en piercen bij ons in de studio hier in Nijmegen vind je hier!